Publicerad den

Jeans – mode som aldrig går ur tiden

Jeans är ett basplagg som finns i de flestas garderob. Det finns dock en enorm variation av modeller och stilar, vilket gör att alla kan hitta ett par som passar just deras kropp och stil. Att hitta passande jeans är nyckeln för en moderiktig såväl som tidlös look. Jeans är nämligen en trend som aldrig går ur tiden. Här hittar du de bästa tipsen för att hitta rätt modell.

Bekvämlighet är A och O

Grundregeln för att hitta ett par snygga jeans är att välja en modell som du känner dig bekväm i. Om byxorna är sköna så kommer de med största sannolikhet att se bra ut på dig. Om de däremot är för tajta, skaver eller på något annat sätt är obekväma så kommer de inte se bra ut på dig. Det finns massor med olika passformer och stilar när det kommer till jeans. Prova dig fram och hitta de som du trivs bäst med.

Välj en modell som du gillar

Välj den modell som du gillar bäst, men våga även prova olika jeansmodeller för att hitta de som passar dig bäst. Om du inte gillar att prova i butik kan du beställa jeans online hos Åhléns och testa i lugn och ro. Populära modeller inkluderar bland annat stuprör/skinny jeans, bootcut, boyfriend fit, mom jeans och hög midja. Om du letar efter ett par avslappnade byxor som sitter löst kring höfterna kan mom jeans eller boyfriend fit vara ett bra val. Skinny jeans är tajtare och är extra snyggt till bylsiga tröjor eller stövlar. Raka jeans och bootcut är klassiska modeller som passar till de flesta tillfällen. Dessutom finns det många olika tvättar och färger, vilket gör att du verkligen kan välja de jeans som du gillar bäst.

Olika modeller för olika tillfällen

Jeans är ett sätt att uttrycka din personliga stil, men du kan med fördel ha olika modeller och tvättar för olika tillfällen. Sedan denimbyxan kom till Sverige på 50-talet har mycket hänt. Idag finns det så många varianter att du kan bära plagget till alla tillfällen. Till en avslappnad dag hemma eller på landet kan du ha ett par riktigt sköna byxor med lösare passform och en ljus tvätt. Till jobb och vardag kan du satsa på klassiska modeller, exempelvis bootcut, i en mörk tvätt som är enkla att styla med loafers och andra låga skor. Stuprör är också en bra modell till jobb och vardags eftersom de passar till kavaj, blusar och många andra plagg.

Det är även ett bra plagg på fest så länge du väljer en snygg modell och stajlar med en festlig topp och snygga accessoarer. Fördelen med jeans är att de passar till nästan allt, så du kan bära din sköna denim och dra på dig en glittrig partytopp eller något annat festligt. Dessutom är jeans riktigt snyggt till högklackat. Testa dig fram och hitta ditt personliga uttryck! Det finns inga rätt eller fel.