Publicerad den

Bli naturligt vacker med rätt hudvård

Många använder smink för att dölja vanliga skavanker. Finnar, ojämn hudton, mörka ringar under ögonen och ålderstecken kan trollas bort med smink. Du kan även motverka dessa hudproblem med rätt hudvård. Genom att hitta rätt hudvårdsprodukter kan du bli naturligt vacker och minska behovet av smink.

Välj väletablerade hudvårdsmärken

Nyckeln för att få en naturligt vacker hy är att använda bra hudvård. Det finns tusentals olika hudvårdsmärken och det kan därför vara svårt att veta vilket som är bäst för dig och ditt behov. Ett tips är att välja ett väletablerat kvalitetsvarumärke vars produkter har fått bra användaromdömen och recensioner. Omåttligt populära Exuviance är ett bra exempel på ett pålitligt varumärke som kommer ifrån forskning. Det utvecklas av det amerikanska medicinsk-dermatologiska företaget Neostrata. Företaget ägs av Dr. Eugene Van Scott och Dr. Ruey Yu som båda är professorer i dermatologi. Exuviance är framför allt känt för Alpha-Hydroxy-Acid-teknologin (AHA) som de har patent på. AHA är en syra som exfolierar det översta lagret på huden och lämnar huden med lyster och fräschör.

Hos Hudoteket kan du köpa Exuviance online. Där kan du även få kostnadsfri hjälp att hitta de produkter som passar just dig bäst. Hudoteket är en auktoriserad återförsäljare av Exuviance och många andra hudvårdsmärken. Här hittar du ett brett sortiment av produkter, bland annat storsäljare som SkinRise Morning Glow Pads, Overnight Transformation Complex och Gentle Cream Cleanser. Samtliga produkter är från Exuviance.

Välj kvalitet före kvantitet

Välj hellre några få riktigt bra produkter när du skapar en hudvårdsrutin. Om du inte vet vad du ska välja kan du börja med en grundläggande hudvårdsrutin bestående av följande steg:

  • Rengöring
  • Exfoliering och/eller serum
  • Dag/nattkräm
  • Solskydd

Välj produkter som passar din hy

Det är alltid viktigt att välja produkter som passar just dina hudproblem och din hudtyp. Om du inte vet vad du har för hudtyp kan du läsa online om de olika hudtyperna eller besöka en hudvårdsklinik. Olika hudtyper kräver olika sorters hudvård. Om du exempelvis har torr hy ska du alltid välja produkter som passar en torr hy, alternativt produkter som passar alla hudtyper.

Ha tålamod

Sist men inte minst måste du vänja in produkterna långsamt. Det gäller att ha tålamod och se till att huden inte reagerar på de nya produkterna. Med långsiktigt användande kommer du kunna uppnå den naturligt vackra och friska huden och därmed slippa använda smink.