Publicerad den

Skönhet för tänder och läppar

Tänderna är en stor del av utseendet, och för självförtroendets skull är det viktigt att du känner dig bekväm i dem. Tyvärr gömmer en del sitt leende bakom en hand eller undviker att le helt och hållet för att de är missnöjda med hur tänderna ser ut. Det finns mycket du kan göra för tänderna genom god munhygien och förebyggande åtgärder, men i vissa fall kan det behövas större åtgärder om du önskar en stor förändring.

Om du skadat eller tappat en eller flera tänder, kan tandimplantat ge dig nya tänder som ser naturliga ut. Det är ett ingrepp så välj en tandklinik som du känner har bra erfarenhet inom området. Tandimplantat kan göra stor skillnad för utseendet, men givetvis fyller det även en praktisk funktion om du saknar några tänder. För utseendets skull finns det även annat du kan åtgärda inom tandområdet.

Förbättra tändernas utseende på tandklinik

Det kan finnas andra yttre förbättringar att uppnå på en tandklinik. En väldigt populär sådan är tandblekning. När tänderna redan blivit missfärgade och förlorat sin vita färg, kan det vara svårt att åtgärda det på egen hand. Då kan tandblekning på tandklinik vara en idé. Om du däremot inte har så mycket missfärgningar eller problem med färgen kan du titta på hemmalösningar såsom tandkrämssorter för ändamålet, eller att dricka vatten efter kaffet och andra missfärgande livsmedel. Att dricka missfärgande livsmedel ur sugrör kan också vara ett sätt att inte låta dem komma i kontakt med tänderna i samma grad.

Smink med fokus på läppar och leende

Ett läppstift kan framhäva såväl läppar som tänder. Röda och lite mörkare toner ramar in läpparna och leendet så känner du sig självsäker och vågar sticka ut lite, är röda läppar ett bra val. Om du har tänder som går åt det gulare hållet, kan det vara en fördel med rött även här. Framför allt sägs röda läppstift med blåa undertoner vara dem som kan få tänderna att framstå som vitare. Mörkare färger kan få läpparna att framstå som mindre, så önskar du fylligare och större läppar kan ett ljust läppstift med glans ge ett mer önskvärt resultat.

Dessvärre är det många som inte trivs med sina tänder, och då kan något av ovan nämnda åtgärder vara ett alternativ. Det är dock viktigt att komma ihåg att ett leende alltid är något positivt och vackert, så låt inte gula eller ojämna tänder hindra dig från att le och skratta.