Publicerad den

Arbeta med skönhet

Är du mån om ditt utseende, är intresserad av skönhet och vill arbeta med människor kan du börja arbeta med skönhet. Det finns ett flertal yrkestitlar som på olika sätt arbetar med skönhet. I följande text får du två exempel.

Makeup artist

Makeup artist eller sminkös som det också kan kallas för är ett yrke för dig som älskar smink och tycker om att skapa dina egna sminkningar. Både på dig själv och andra. En make-up artist jobbar med att sminka sina kunder och kan komma med tips på hur kunden ska tänka för att sminka sig på bästa sätt. Är du intresserad av att bli make-up artist finns det flera utbildningar, de flesta är privata.

Hudterapeut

En hudterapeut jobbar med att ge sina kunder behandlingar för att förbättra huden. Därför är det viktigt att du har utbildning och bra kunskaper om hudvårdsprodukter och olika hudtyper. Det finns utbildningar och kurser på yrkeshögskolan eller privat. Efter avslutad utbildning går du som lärling hos en professionell hudterapeut. Men så snart som du har en godkänd utbildning och gått färdigt dina lärlingstimmar får du ett certifikat som gör dig till en behörig hudterapeut.