Publicerad den

Så matchar du skor med klädstilen

Skorna är en viktig del av en outfit och tar din klädstil till nästa nivå. Många glömmer bort skorna när de planerar en look, vilket är synd eftersom skorna är den detalj som fulländar stilen. Här kan du läsa mer om hur du bäst väljer skor till olika tillfällen och matchar med övriga kläder.

Till vardags

Vardagsstilen är oftast den klädstil som speglar din personlighet mest. Till vardags kan du ta ut svängarna mer än vad du kan på jobbet. Skorna blir pricket över i:et för att uttrycka din personlighet. Om du har en trendig chic stil kan du komplettera looken med ett par snygga och moderiktiga boots från NA-KD. Boots är trendiga samtidigt som de passar många olika stilar. Det är en bred skokategori som inkluderar stövlar, ankelboots och chunky boots. Välj om du vill ha med eller utan klack. Fördelen med boots är att du kan matcha dem till klänning, såväl som jeans beroende på vilken stil du vill ha till vardags. Chunky boots till en klänning är en perfekt matchning om du inte vill känna dig för uppklädd. På motsvarande sätt kan ett par stilrena ankelboots med klack förhöja en enkel look med jeans och t-shirt.

Boots passar även till en klassisk skandinavisk klädstil som kännetecknas av raka linjer, monokrom färgpalett och tidlösa plagg. Välj gärna mörka läderboots för att komplettera den skandinaviska klädstilen. Till street wear, även kallad street style, kan du välja sneakers eller chunky boots. Street wear kännetecknas av avslappnade kläder som ofta är oversize.

Till jobbet

Skovalet till din jobbklädsel beror på klädkoden på din arbetsplats. Om du bär kostym eller annan formell klädsel på jobbet kan du välja ett par lågklackade ballerina skor eller loafers. Om du har mindre strikt klädkod, men ändå bör klä dig stilrent och presentabelt så kan ett bar lågklackade ankelboots vara ett bra val. De passar till mörka byxor såväl som klänning och kjol.

Om ditt arbete inkluderar mycket rörelse eller lyft är det viktigt att du väljer ergonomiska skor som är både bekväma och säkra.

Till festen

När du ska iväg på kalas kan du plocka fram finskorna. Välj den skostil som du trivs bäst i, men tänk även på att följa eventuell klädkod eller instruktioner från värdparet. Det är exempelvis inte korrekt att komma till ett bröllop eller annan formell tillställning i slitna sneakers. Om du gillar att bära högklackat är festen ett utmärkt tillfälle!