Publicerad den

Fixa ett lyxigt badrum för spa-dagar

Drömmer du om ett härligt badrum som du kan använda för mysiga spa-behandlingar? Kanske känns ditt badrum idag allt annat än lyxigt? Det kan vara så att det är trångt eller att inredningen känns daterad. Då finns det faktiskt mycket du kan göra med hjälp av enkla lösningar. Läs vidare och ta reda på hur du enkelt fixar dina drömmars badrum.

Duschen är badrummets hjärta

Det viktigaste i badrummet är helt klart duschen. Den bör vara lagom stor, hindra vatten från att stänka över hela rummet och kännas fräsch och fin. Har du idag duschdörrar som ser tråkiga och matta ut? Då ska du absolut investera i en fin duschkabin av något slag. Sådana hittar du enkelt hos Rörfokus.se. Där finns både grafiskt fyrkantiga kabiner och kabiner med rundade väggar. Har du ett litet badrum kan du med fördel välja en duschkabin med rundande väggar. På så sätt känns utrymmet mjukare och du får lite mer utrymme över. Du slipper också slå dig på vassa kanter. En annan fördel med en duschkabin är att du slipper läskiga duschdraperier som lätt klibbar fast på kroppen och dessutom blir fula ganska snabbt. För att hålla kabinen ren och glänsande behöver du bara torka den med ett lämpligt medel med jämna mellanrum.

Skapa lyx med små medel

När din duschkabin är på plats är det dags att titta på vad du mer kan göra för att få ditt badrum att kännas lyxigare och spa-vänligt. Titta gärna på de trender som gäller 2022, men utgå mest från vad du själv gillar. En bra början är att skaffa badrumstextilier av samma sort. Handdukar och badlakan i många olika färger ger nämligen lätt ett stökigt intryck. För att skapa en rumskänsla i badrummet behöver du också en matta. Välj gärna en i ett vackert naturmaterial. Vävda mattor passar till exempel utmärkt i badrum.

Det kan också vara fint att få in lite liv i badrummet genom att ta in växter. Om du inte har ett så bra ljusinsläpp så väljer du med fördel växter som klarar mörkare miljöer, till exempel gullranka.

När du är klar med basen är det dags för det roliga, nämligen att piffa till allt. Ställ gärna in ett doftljus med en lugnande doft och dekorera med saker som får dig att tänka på vatten, till exempel snäckor och stenar. Sådana detaljer skapar en lugn miljö att trivas i. Nu är ditt badrum redo för härliga spa-stunder.