Publicerad den

Så får du pigga öggon

Ögonen är själens spegel sägs det, men vad gör man om ögonen ser trötta och hängiga ut? Med några smarta och enkla tips kan du snabbt skapa illusionen av pigga ögonen. Med en ögonfransböjare, smink och isbitar trollar du snabbt bort trötthetstecken.

Böj ögonfransarna

Med en bra och prisvärd ögonfransböjare kan du snabbt öppna upp ögat. Långa, naturligt böjda ögonfransar är en dröm för många eftersom det får ögonen att se större och piggare ut. Med en ögonfransbörjare får du snabbt och omedelbart resultat. Det gäller dock att välja en ögonfransböjare av bra kvalitet annars riskerar du att misslyckas med böjningen eller i värsta fall skada fransarna.

Vissa tycker att det ser läskigt ut att böja ögonfransarna, men med rätt teknik är det inte alls särskilt svårt. Innan du börjar är det viktigt att du köper en ögonfransböjare av hög kvalitet. Hos Apoteket Hjärtat kan du smidigt beställa hem ögonfransbörjare från populära märken som Tweezerman och Depend. Kontrollera alltid att gummidelen är ren och hel innan du påbörjar böjningen. Gummit är mycket viktigt för att skydda dina fransar. Om gummidelen är skadad eller stel är det bättre att köpa en ny ögonfransböjare.

Rengör fransarna innan böjning. Böj aldrig fransarna med mascara eftersom smink riskerar att bryta av fransarna. Applicera istället mascara direkt efter böjningen för att förstärka intrycket av långa, vackra fransar.

Smink som trollar bort trötthetstecken

Det finns många skönhetsprodukter som snabbt kan dölja skavanker, mörka ringar och andra tecken på trötthet. Genom att använda en vit kajal på den inre fransraden kan du ge en illusion av piggare ögon. Du kan även testa highlighter under ögonbrynet för att lyfta ögonlocket. Mot mörka ringar under ögonen är det bäst att använda en concealer i en nyans ljusare en din hudton. Samtliga tips ger ett intryck av större ögon och därmed en mer vaken blick.

Isbitar mot puffiga ögonlock

Om du sovit dåligt eller om du ofta har problem med puffiga ögonlock kan du testa att använda dig av isbitar. Lägg isbitar direkt på huden eller i en tunn handduk och tryck försiktigt mot ögonlocken. Kylan kommer att dämpa svullnaden.