Publicerad den

Klassiska plagg används oftare

Modeflugor kommer och går men om du alltid vill kunna använda din garderob så ska merparten av den innehålla nyckelplagg som dels aldrig går ur tiden och dels alltid passar med dina andra plagg så du kan kombinera dem. Ett sådant plagg är exempelvis ett plagg från varumärket Lyle and Scott.

Lyle and Scott är ett riktigt gammalt märke, en riktig klassiker. Varumärket är skotskt från början och grundades 1874 i Skottland. Sedan dess har högkvarteret legat på flera ställen men numera ligger det i London. Märket Lyle and Scott har genom åren förnyat sig för att passa in i den moderna modebranschen. Under ett tag talades det inte så mycket om deras kläder längre, det ansågs väl lite gammalmodigt och inte så uppdaterat. Idag görs kläder för både herr, dam och barn.

Det klassiska går alltid hem

Visst är det viktigt att följa trenderna men om du väljer klassiska plagg med hög kvalitet så vet du att de håller länge och att de alltid kommer kännas rätt. Dock är det viktigt att ta väl hand om dina plagg oavsett vilken kvalitet och material de kommer i. Lyle and Scotts plagg är kända för att ha mjuk lammull i sig. Det är ett skönt och värmande material som också kräver viss vård och omtanke. Tvätta inte för ofta och kamma bort noppor med noppkam.

Tänk på när du väljer plagg att också välja dem i neutrala färgtoner. Mink, svart, vit och grått fungerar alltid men även lite starkare färger som vinrött, khaki och blått. Om du har en älsklingströja kan du välja två uppsättningar av den, men kanske i två vitt skilda färger. Då kommer du inte bära en alldeles för mycket, material som ull ska vila emellanåt.

Klä dig klassiskt oavsett ålder

Märken som Lyle and Scott gör även kläder till barn och ungdomar. När man är ung är det vanligt att man titt som tätt ändrar klädstil eftersom man försöker ta reda på vem man är. Om du ger ditt barn eller din tonåring några klassiska plagg så vet du att det är kläder som inte kommer att slängas. Att ha ett par tröjor och byxor i garderoben som man alltid kan ”falla tillbaka på” är ett smart och ekonomiskt drag.

Det viktigaste är att ha en bra vardagsgarderob som tonåring men också som vuxen. Det är de plagg du känner dig mest bekväm i som du också kommer att använda mest. De andra ligger mest och skräpar och samlar damm. En hoodie eller en stickad tröja från Lyle and Scott eller något annat klassiskt modevarumärke kommer höra till de där klassiska nyckelplaggen som kan matchas till allt, oavsett om du är ung eller gammal.