Publicerad den

Klädstilar

Det finns många som inte lägger någon stor vikt vid hur de klär sig och tar på sig de klädesplagg som är rena och nära till hands. Men det finns också de som är noga med hur de klär sig och har en egen klädstil. De flesta har sin egna smak vad gäller kläder och ens personliga klädstil kan skifta. Det går också bra att blanda olika klädstilar med varandra eftersom de enkelt går att variera och matcha. Det finns otroligt många klädstilar och i den här delen får du några exempel på klädstilar och vad som kännetecknar dem.

Chic

Chic är den vanligaste klädstilen på unga, modemedvetna tjejer. Klädstilen kan kännas igen genom moderiktiga plagg som går att köpa på vanliga klädkedjor. Gina tricot och H&M är två exempel på butiker som har bra kläder för denna klädstil.

Street

Street wear, street style eller bara street är en klädstil som blivit allt mer populär bland unga människor de senaste åren. Klädstilen är en blandning mellan ledig klädsel med bekväma plagg som gärna får gå i oversize och hip hop. Det är alltså en klädstil där bärarna inte är rädda för att sticka ut i mängden. Klädstilen har fått sitt namn eftersom det är den klädstil som finns på vanliga människor på gatorna i förorterna.

Business

Business är en klädstil för dig som vill se proper ut. Det är en klädstil som fått sitt namn eftersom det är en klädstil som finns på stora företag bland de som har störst makt. En del företag kan ha en klädkod där business är det som gäller. Business kan beskrivas som en klassisk klädstil som inte sticker ut och är stilren.